НОВИНИ

Задава ли се нова вълна на коронавируса в Китай? - разказва журналистът Тодор Радев

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 17.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Задава ли се нова вълна на COVID-19 в Китай? Световната здравна организация все още не е отменила пандемията в световен мащаб. С тревога се следят тенденциите навсякъде, включително и в Китай, откъдето започна всичко.

Журналистът от Радио Китай Тодор Радев разказа в Сутрешния блок на БНТ, че основният фокус е насочен към Пекин, а не към останалата част от страната, където ситуацията като цяло е стабилна.

"От вчера четири големи района на китайската столица, включително централният, където се намират много правителствени служби, посолства и офиси на големи компании, са в извънредно положение независимо че броят на заразените не е голям. Днес новите случаи в целия град са 31. Властите подхождат сериозно към новата вълна на епидемията. От седмица в Пекин се провежда масово тестване на хора, които са посещавали основното и още някои огнища на заразата от 30 май насам. Броят на тестваните е 200 000 души, като те са поставени под домашна карантина", разказа още журналистът.

Възстановява се затвореното управление на жилищни комплекси. Влизането в тях става с пропуски, не се допускат външни хора. Продължава да се мери температурата на всички, които влизат в обществени сгради. Високорисковите райони са поставени под карантина и никой не може да ги напуска. Прекратяват се всички групови туристически пътувания до и от Пекин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виртуална среща на министрите на отбраната на НАТО
Виртуална среща на министрите на отбраната на НАТО
Щети за над 40 000 лв. е причинила мълнията, която подпали къща в село Каравелово
Щети за над 40 000 лв. е причинила мълнията, която подпали къща в село Каравелово