НОВИНИ

Загиналият 21-годишен шофьор при жестоката катастрофа в Пловдив е син на служител в КАТ

Все още не е ясно дали той е бил под влияние на алкохол или наркотици

Снимка: Facebook
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
11:43, 13.05.2024
23583
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа тази нощ в центъра на Пловдив. С опасност за живота са още 22-годишни момче и момиче, които са пътували в колата. Катастрофата е станала около 3:30 часа тази нощ. От полицията съобщиха, че загиналият шофьор е син на служител в КАТ-Пловдив. Все още не са обявили чия собственост е колата със софийска регистрация.

Джипът е идвал от Централна гара и преди кръстовището с бул. "6-ти септември" навлязъл в разделителната ивица между двете ленти, блъснал се е последователно в няколко чинара, които са между платната. При удара колата се е разцепила на две като предната част се е врязала в едно от дърветата, а задната е изхвърчала на пътното платно.

21-годишният водач, който е загинал на място, има шофьорска книжка от три години. По първоначална информация има предишни провинения на пътя. Пристигналият на място на катастрофата медицински екип е констатирал смъртта му, както и на 20-годишното момиче, което е пътувало до него. По всяка вероятност те са се движили с много висока скорост по правия булевард, защото колата е неузнаваема.

- Тука има ли малко свободно място, карат като бесни.

- Аз мисля, че са си правили гонка. Така си мисля. С такава висока скорост нормално не може да се кара или са били под въздействието на някакви вещества.

В болница с опасност за живота са откарани още 22-годишни момче и момиче, които са били на задната седалка. След оказаната им първа помощ, и двамата са настанени във Втора клиника по хирургия в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. Все още няма информация дали шофьорът е бил под влияние на алкохол или наркотици.

- Нали знаете как карат шофьорите в днешно време – безразсъдно най-вече. Това не е първият инцидент. Няма да бъде и последния за съжаление.

Заради инцидента движението беше спряно за часове и в двете посоки по бул. "Руски", в отсечката между ул. "Преслав" и бул. "6-ти септември". Междувременно спешна медицинска помощ е оказана и на сериозно пострадал пожарникар, който при спасителната акция е бил ударен от клон на дърво. 56-годишният пожарникар е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините, довели до тежкия инцидент.

Вижте прякото включване на Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен се разделя с Буна Сар и Ерик Максим Чупо-Мотинг
Байерн Мюнхен се разделя с Буна Сар и Ерик Максим Чупо-Мотинг
Френският институт организира конференция на тема "Мит ли е олимпийският идеал за мир и братство"
Френският институт организира конференция на тема "Мит ли е олимпийският идеал за мир и братство"