НОВИНИ

Загуба за волейболните ни национали до 17 г. след петсетова битка с Франция

Български национален отбор по волейбол за мъже под 17 години
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
22:12, 30.12.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за мъже под 17 години (състезатели, родени след 1 януари 2007 година) се бори, но отстъпи на Франция с 2:3 сета (13:25, 27:25, 25:22 21:25, 9:15 ) във втората контрола в зала „Левски София“.

Така, след успеха с 3:1 в първия мач между двата тима, „лъвчетата“ и „петлите“ завършиха наравно в изиграните приятелски срещи.

За разлика от първия мач, във втората среща волейболистите на Франция демонстрираха много по-големи възможности. Двата тима се захапаха и се получи истинска битка.

Нашите момчета отбелязаха неубедителен старт и през цялата първа част изпълняваха ролята на догонващ.

Картината се запази и през втория гейм, в който Франция водеше с 22:18, но намали темпото. В този момент най-накрая „лъвчетата“ намериха себе си и успяха да изравнят при 23:23. В най-важните минути те показаха и характер и спечелиха гейма за равенството 1:1.

Равностойността доведе до нова промяна на надмощието и в следващите две части два тима отново си размениха водачество още по един път, за да се стигне до тайбрек.

В петата решителна част „петлите“ бяха непоколебими. Тръгнаха с разгромното 8:3 в своя полза. Нашите момчета се опитаха да се върнат, но противникът запази стабилност и затвори мача с крайното 3:2.

Контролите с Франция бяха част от подготовката на тима ни за предстоящата европейска квалификация, на която България е домакин. Турнирът е от 18 до 22 януари отново там. Съперници на нашите са Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на отборите от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското първенство през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански държави играят на допълнителни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските отбори, един измежду Англия или Финландия също добива право за участие във втори кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Стефанова завърши 11-а на Световното по блиц шахмат, Иван Чепаринов е 68-и
Антоанета Стефанова завърши 11-а на Световното по блиц шахмат, Иван Чепаринов е 68-и
Събитията на 2022: Как войната в Украйна очерта разделителни линии между политическите сили у нас
Събитията на 2022: Как войната в Украйна очерта разделителни линии между политическите сили у нас