НОВИНИ

Захар Волков: Беше ми ясно как Филип Кръстев ще тръгне на дрибъл и вече знаех къде да застана, за да пресека топката

Беларуският защитник изработи червения картон на играча на Цволе в 74-ата минута.

Захар Волков
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 06.09.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на националния отбор на Беларус Захар Волков беше един от най-стабилните срещу България вчера в срещата, която завърши 0:0 в група С3 на турнира УЕФА Лига на Нациите. Той беше човекът, който в началните минути пред голлинията спря удар на Радослав Кирилов. Също така това е футболистът, който изработи червения картон на Филип Кръстев в 74-ата минута.

"Играта беше равностойна. Ние имахме моменти, съперникът също. Отстраненият футболист от българския отбор ни изигра лоша шега – донякъде се отпуснахме, донякъде и започнахме да импровизираме. Но като цяло, мачът беше равностоен и двата отбора заслужиха по една точка", заяви Волков, цитиран от by.tribuna.com.

Той отговори и на въпроса какво се е случило при червения картон на Филип Кръстев.

"Беше ми ясно как Кръстев ще тръгне на дрибъл и вече знаех къде да застана, за да пресека топката. Съперникът ме удари отзад, а аз почувствах болка и паднах. Не съм си и помислял дали ще му покажат картон, просто ме заболя", каза беларусинът.

"През второто полувреме започнахме да оказваме натиск и внесохме свежест в играта. Когато играеш с топката, тогава и умората настъпва по-бавно. Имахме шансове, но не се получи. Ще работим върху това, за да можем да капитализираме шансовете си в следващите мачове“, завърши 193-сантиметровият централен бранител.

Дългокосият краен бранител Кирил Печенин също направи добро впечатление вчера, а мнението му е, че българският тим не ги е изненадал кой знае колко.

"Това, което анализирахме, беше напълно съвместимо с това, което беше на терена, знаехме как действа противникът. Играта беше на периоди – имаше моменти, когато те атакуваха, имаше моменти и когато ние атакувахме. Българите имаха шансове, ние също, просто трябваше да ги реализираме", заяви той.

Левият бек бе запитан и защо според него България е доминирала първото полувреме.

"Знаем, че те винаги тръгват в началните минути да търсят гол, да атакуват. Нашата задача беше да изкараме първите минути без щети и след това да се опитаме да направим нещо в предни позиции. Аз лично исках три точки, но и България ги искаше. Трябва да си признаем честно, че равният резултат е напълно реален", завърши Кирил Печенин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сагата между Роналд Куман и Стивън Бергвайн продължава
Сагата между Роналд Куман и Стивън Бергвайн продължава
Военните министри на България и Германия подписаха споразумение за покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T
Военните министри на България и Германия подписаха споразумение за покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T