НОВИНИ

Заловиха двама младежи, извършвали кражби в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 21.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас арестува двама младежи, извършители на серии от кражби. Едно от последните им посегателства е запечатано от охранителни камери и по този начин те са били издирени. Освен кражбите обаче извършителите оставят след себе си и множество материални щети.

Магазинът за телефони в подлеза до Операта в Бургас е с изпочупена витрина. В него са проникнали двама младежи на 24 и на 17 години.

"В неделя, около 22.00 ч. охранителната фирма ми се обади, че е проникнато в магазина с взлом. Като си пуснах камерите, виждам две момчета с аварийно чукче, което е от автобус и влизат вътре", разказва собственикът Даниел Иванов.

Откраднати са два телефона и дребна сума пари.

"Искам да помогна на полицаите. Разбирам впоследствие, че има и други пострадали. Стоим тук с мои приятели по цяла нощ да пазим магазина, в същото време аз въртя камерите и идва петък, в който те са влизали в магазина без маски и лицата им са чудесно запечатани", обясни Иванов.

Той предава записите на полицаите от 1-во РПУ в Бургас и така те успяват да заловят по-бързо крадците. Куриозното в случая е, че двамата са отишли да "огледат" магазина, облечени по същия начин както и вечерта, в която са го разбили.

Двамата младежи са братя и са извършили три кражби в Бургас, освен това има данни, че са участвали в кражби в Асеновград и Пловдив, обясниха от прокуратурата в морския град.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адел отложи концертите си в Лас Вегас заради COVID-19
Адел отложи концертите си в Лас Вегас заради COVID-19
В помощ на НАТО: Испания обмисля да изпрати изтребители в България
В помощ на НАТО: Испания обмисля да изпрати изтребители в България