НОВИНИ

Снежна покривка ще се образува в много райони на страната до сутринта

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 20.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

След временното затопляне днес още утре температурите отново чувствително ще се понижат, а още по-осезаемо ще е застудяването в началото на новата седмица, когато в повечето райони от страната и през деня ще остане под нулата.

Започналото от северозапад увеличение на облачността ще продължи и тази нощ. В Западна България, както и в отделни североизточни райони, ще има валежи, предимно от сняг. Очакванията са и в София да осъмнем с около 5 - 10 см снежна покривка.

Минималните температури утре - от минус 3° до плюс 2°, максималните - между 0° и 5°, в комбинация със силен северозападен вятър. През деня ще превалява главно в Южна България, предимно сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първо в северозападните райони.

По Черноморието ще превалява дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо

Много ветровито ще бъде в планините, с умерен и силен северозападен вятър. Ще бъде облачно, с превалявания от сняг. След временното повишение днес, температурите утре съществено ще се понижат и максималните в курортите ще са около минус 6° - минус 7°.

Силен северозападен вятър и застудяване не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Причината студен атмосферен фронт, който ще премине през полуострова. Ще има и валежи, в повечето райони от сняг.

У нас в събота застудяването ще продължи. Ще остане ветровито, с превалявания от сняг. В неделя температурите ще останат без промяна, но ще вали на повече места в страната. Още по-студено ще бъде в началото на новата седмица. Ще има и райони с превалявания, вече навсякъде от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милена Тодорова: Чест и отговорност е да нося българския флаг на Олимпийските игри
Милена Тодорова: Чест и отговорност е да нося българския флаг на Олимпийските игри
"Преценям", "антиваксър" и "изчегъртване" са думите на 2021 г.
"Преценям", "антиваксър" и "изчегъртване" са думите на 2021 г.