НОВИНИ

Заместник-министърът на спорта проф. Даниела Дашева откри турнира по спортна гимнастика "Йордан Йовчев - за Купа Дженерали"

заместник министърът спорта проф даниела дашева откри турнира спортна гимнастика йордан йовчев купа дженерали
Снимка: БФ Гимнастика
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Гимнастика
12:59, 04.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

"Аз съм емоционално обвързана с гимнастиката. Когато застана пред гимнастици в залата емоцията надделява над разума ми". Така заместник-министърът на спорта проф.Даниела Дашева откри 10-ото издание на турнира по спортна гимнастика "Йордан Йовчев - за Купа Дженерали". Надпреварата се провежда в залата на Национална спортна база "Раковски". Отличията си оспорват 60 състезатели от 15 клуба.

"Хубаво е, че гимнастиката запази мястото си в олимпийската програма. Хубаво е, че имаме спечелена олимпийска квота. Благодаря за усилията, които полага ръководството на Българската федерация, г-н Йовчев, г-н Дунев, състезателите, треньорите. Ще се радвам догодина да ни зарадвате с олимпийски медал. Аз знам, че вие го заслужавате. Бъдете здрави, тренирайте, състезавайте се, защото няма по-хубав спорт от гимнастиката", заяви професор Дашева.

"Благодаря на родителите, на състезателите и треньорите за усилията, които полагате. Смятам, че е вървим в правилната посока и турнири като този развиват уменията и усъвършенстват наученото. Изключително съм благодарен на спонсорите като Дженерали, Рефан, Нестле, Макском, които и сега ни подкрепиха, за да организираме този гимнастически празник. Нека най-добрият победи", коментира българската легенда в спортната гимнастика и патрон на надпреварата Йордан Йовчев.

Преди официалното откриване демонстративни изпълнения показаха гимнастиците със Синдром на Даун Емилиян Костадинов, Рамонала Сикандер и Пламен Грозданов от Федерацията по адаптирана физическа активност с президент Слав Петков. В знак на благодарност за цялостната подкрепа възпитаниците на Даниел Алексиев, Иван Цветков и Здравко Куртев връчиха на Красимир Дунев и Йордан Йовчев подаръци.

Главни съдии на турнира са проф. Цветана Добрева и Милко Танкушев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев и Холгер Руне са последните двама участници на Финалите на АТР в Торино
Александър Зверев и Холгер Руне са последните двама участници на Финалите на АТР в Торино
Илия Груев се появи от пейката при победата на Лийдс над Лестър
Илия Груев се появи от пейката при победата на Лийдс над Лестър