НОВИНИ

Започна дезинфекцията на обществени места в Разград

започна дезинфекцията обществени места разград
bnt avatar logo
от БНТ
14:43, 17.03.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Започна дезинфекция на обществените пространства в различни райони на Разград.

Дейностите са в изпълнението на заповед на кмета Денчо Бояджиев за прилагане на противоепидемични мерки във връзка с недопускане разпространението на коронавирус, съобщиха от неговата администрация.

С две новозакупени гръбни моторни пръскачки служители на общинското предприятие "Паркстрой" със защитни облекла и маски са стартирали дезинфекционните мерки на площад „Възраждане“, край джамията "Ибрахим паша", градинката с Часовниковата кула и други места в централната част.

Утре дезинфекцията продължава в друг район на града. 20 литра е капацитетът на всяка от пръскачките, с едно зареждане може да се дезинфекцира площ от 1 декар, уточниха от общинската администрация.

С препарата се пръска по пейките, автобусните спирки, пред обществени сгради, детските площадки, в дворовете на детските градини.

Въпреки това Община Разград отново апелира хората да не излизат без необходимост от домовете си, а когато това се налага, да спазват санитарно-хигиенните мерки.

Междувременно сметосъбиращата фирма по собствена инициатива е започнала дезинфекция на съдовете за смет още от неделя, 15 март. Дезинфекцират се и превозните средства, с които се извозва боклука.

Осигурени са и допълнителни количества от дезинфектанта за улиците в града и в другите населени места в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър издаде заповед за изолация на потвърдените случаи на COVID-19
Здравният министър издаде заповед за изолация на потвърдените случаи на COVID-19
Информация за коронавируса: Какво трябва да правим?
Информация за коронавируса: Какво трябва да правим?