НОВИНИ

Започна новата кампания "Капачки за бъдеще", ще бъде закупена шеста неонатална линейка

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 01.10.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Започна 13-тата по ред кампания на "Капачки за бъдеще". Тя стартира днес в София и ще продължи до 21 октомври в още 30 града из цялата страна.

От фондацията събират капачки, кенчета и пластмасови шишета за закупуване на шеста неонатална линейка. Тя е на стойност 200 000 лева. До момента са дарени 22 кувьоза и 5 линейки на различни неонатални отделения у нас.

"Очакваме едни поне петдесетина-шейсет тона. Това е петата линейка и тя ще отиде в Стара Загора и ще обслужва областите Стара Загора, Ямбол и Сливен всички болници там. Ще транспортира недоносените бебенца, ще транспортира бебенцата, които са нормално родени, които имат здравословни проблеми. Ще транспортира при нужда бебенца до София", обясни организаторът Лазар Радков.

"Това е невероятна кауза. Това е, направо нямам думи. Евала на всички хора, които се занимават с това нещо, страхотни са", каза Юлиана Милева, дарител.

"Тези хора, които го правят това нещо не го правят за пари, не го правят за власт. Правят го за нашите деца като моето дете тук и то ще дари капачките", посочи Теодор Борисов, дарител.

Репортер: Ерика Шаумян

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПКК пое отговорност за атентата в Анкара
ПКК пое отговорност за атентата в Анкара
Фрайбург се изкачи до осмото място след чиста победа над Аугсбург
Фрайбург се изкачи до осмото място след чиста победа над Аугсбург