НОВИНИ

Започна подготовката за новогодишния концерт в София

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:15, 29.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Общество
Слушай новината

Концерт под звездите и тази година ще има в столицата. Вече започна подготовката за новогодишния концерт на площад Княз Александър I. Изключени са фойерверките и други стряскащи елементи.

Концерт без заря, но със светлинно шоу и изпълнители за всеки вкус - Дони и Нети, група "Остава", Ибряма и неговият оркестър са само част от музикантите, с които хората на площада ще посрещнат новата година. 12 служители на дирекция Аварийна помощ и превенция и 200 служители на полицията ще се грижат за реда по време на концерта. Заради празничния концерт към 16 часа на 31 движението по бул. Цар освободител ще бъде ограничено. На концерта няма да се допускат граждани в неадекватно състояние, както и малолетни и непълнолетни без придружител.

"Ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки. призовавам всички да се въздържат от това. Кучета, малки деца, хора с увреждания - това са хора, на които това много им пречи и смятам, че няма нужда от такива емоции в празничната нощ", каза Надежда Бачева, зам.-кмет на Столична община.

"Надявам се хората да са чували хитовете ни, защото ще трябва да ги пеят. Внимавайте много с алкохола, знаете колко лоши неща прави с човешкия мозък. Бъдете здрави и слушайте повече хубава музика", призова Свилен Ноев, група "Остава".

"Тези граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати до концерта. С пиротехника и със стъклени чаши няма да бъдат допускани", подчерта Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.

"Ще бъдат отстранявани гражданите, които в себе си носят забранени вещи и предмети. Визирам пиротехнически изделия, огнестрелно, хладно оръжие, стъклени бутилки, парфюми в стъклени опаковки", каза гл. инсп. Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Желаещите да посетят концерта могат да влязат след 19:00 часа през шестте пропускателни пункта. Началото на концерта е в 21:30. А градският транспорт ще работи с удължено работно време.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Николова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградният фонд на Australian open 2024 ще достигне рекордните 86,5 милиона долара
Наградният фонд на Australian open 2024 ще достигне рекордните 86,5 милиона долара
Бургас ще приеме срещата България - Босна и Херцеговина от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис"
Бургас ще приеме срещата България - Босна и Херцеговина от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис"