НОВИНИ

Започна ваксинацията на заетите в образованието в област Добрич

бяла нямат доверие ваксините ковид
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 08.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

Около една трета от заетите в сферата на образованието в Добричка област са пожелали да се ваксинират, съобщават от Областен координационен щаб.

В края на миналата седмица са поставени първите дози, като имунизациите се извършват в училищните лекарски кабинети. „До края на тази седмица напълно ще приключи имунизацията на изявилите желание заети и потребители в социалната сфера”, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Тя добави, че към настоящия момент има осигурени ваксини.

На 1 февруари 2021 г. са доставени 39 флакона, с които е осигурен втори прием на 234 души, получили първи прием на ваксината. Днес се очакват нови 78 флакона – тоест два приема на ваксина за още 234 души.

Като спокойна определи епидемиологичната обстановка в областта специалистът и добави, че засега натискът върху болничните заведения е нисък. Битката с болестта са загубили четирима жители на областта в края на миналата седмица – по двама са починалите на 5 и 6 февруари. Карантина към настоящия момент е наложена на една група в ЦДГ 25 в Добрич.

Автор: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тесла" инвестира 1,5 млрд. долара в биткойни
"Тесла" инвестира 1,5 млрд. долара в биткойни
Здравният министър потвърди, че синът на Радев е бил на партито с непълнолетни в столицата
Здравният министър потвърди, че синът на Радев е бил на партито с непълнолетни в столицата