НОВИНИ

Започва делото за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов

начо пантелеев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:58, 27.09.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Започва делото за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. Във Великотърновския окръжен съд днес от 9.30 часа започва процесът срещу Начо Пантелеев, обвиняем за катастрофата от ноември миналата година, при която край село Шереметя загина Спасов.

Заради процесуални нарушения, по разпореждане на главния прокурор, разследването беше прехвърлено от Великотърновската на Ловешката окръжна прокуратура.

"Текстът, по който е повдигнато обвинението, е за причинена смърт по непредпазливост, но с квалификацията особено тежък случай", посочи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Преквалифицирането на обвинението увеличава наказателната отговорност за 25-годишния Начо Пантелеев, като законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Според автотехническата експертиза, при тежката катастрофа вечерта на 11 ноември миналата година, при която футболният специалист Ферарио Спасов загина на място, Пантелеев е шофирал със 165 км/час, което е със 75 км над допустимата скорост. Обвиняемият има и други тежки нарушения с обществена опасност.

"Виновният водач в рамките на 6 месеца преди причиненото от него пътно-транспортно произшествие е допуснал 60 фрапиращи нарушения на Закона за движение по пътищата със скорост над 100 километра в час, в това число и в населени места", заяви Вълков.

Начо Пантелеев е с мярка за неотклонение подписка, която изпълнява на домашния си адрес в Лясковец и не е нарушавал.

Очаква се обвиняемият да признае вината си и да поиска съкратено производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боно изпя "Happy Birthday" на Майкъл Дъглас (ВИДЕО)
Боно изпя "Happy Birthday" на Майкъл Дъглас (ВИДЕО)