НОВИНИ

Започва националното военноморско учение "Бриз 2020"

започва националното военноморско учение бриз 2020
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:04, 09.07.2020
Чете се за: 00:32 мин.

Военноморските сили (ВМС) на Република България провеждат националното военноморско учение "Бриз 2020", което ще продължи до 19 юли, и е отворено за участие на ВМС от страни-членки на НАТО.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно, съобщиха от министерството на отбраната.

В учението ще участват 9 държави с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна военноморска група кораби на НАТО и Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от 24 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турското правосъдие решава дали да превърне "Света София" в джамия
Турското правосъдие решава дали да превърне "Света София" в джамия
В Гърция: Протести срещу закон за правилата за протести
В Гърция: Протести срещу закон за правилата за протести