НОВИНИ

Започва подписване на договорите с одобрените за финансово подпомагане спортни федерации

Министерство на младежта и спорта лого
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 17.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Министерството на младежта и спорта започва подписването на договорите по програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. за спортните дейности на федерациите, съобщиха на сайта на министерството.

Към момента са одобрени 24 проекта на спортни федерации, които напълно отговарят на изискванията за финансово подпомагане. По този начин ще се осигури нормалното функциониране на централите, както и оптимален тренировъчен и състезателен процес на българските спортисти.

В най-скоро време предстои подписването на договори с останалите федерации, кандидатствали по Програмата.

Междувременно експертната комисия разглежда проектните предложения на спортните федерации по програмите на ММС за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на България.

Вече са сключени договори с три федерации за организиране на четири състезания. ММС подпомага провеждането на Европейското първенство по свободна и класическа борба за юноши и девойки до 23 г., Световната купа по художествена гимнастика, на която домакин ще бъде София от 8 до 10 април 2022 г., Световното първенство по художествена гимнастика, което ще бъде и олимпийска квалификация за Игрите в Париж през 2024 г. Шампионатът ще се проведе в средата на месец септември 2022 г. в зала “Арена Армеец”. Сключено е и допълнително споразумение към договор с Българска федерация скокове батут за организирането на Световно първенство за всички възрастови групи. Надпреварата е в София между 15 и 26 ноември 2022 г.

Комисията е одобрила още пет договора за организиране на спортни състезания. Проектните предложения са на Българската федерация по модерен петобой за Световна купа за мъже и жени в к. к. Албена от 10 до 15 май 2022 г., Българската федерация по конен спорт за Световната купа по прескачане в с. Царацово от 26 до 29 май 2022 г., Българска карате киокушин федерация за Европейско първенство за мъже и жени от 6 до 9 юли 2022 г. в к. к. Камчия, Българската федерация по бокс за Европейско първенство за младежи и девойки от 10 до 22 април 2022 г. в София и Българската федерация по колоездене за Обиколката на България, която ще започне в края на август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Славов, ДБ: Не може да се очаква от европейския главен прокурор да се занимава със смяната на г-н Гешев
Доц. Славов, ДБ: Не може да се очаква от европейския главен прокурор да се занимава със смяната на г-н Гешев
Румен Радев: При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността за реакция
Румен Радев: При всяка по-сериозна криза ясно се виждат дефицити в готовността за реакция