НОВИНИ

Започват проверки на пътищата в Русенско

започват проверки пътищата русенско
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 03.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Започват мащабни проверки на пътната мрежа в Русенско. Те са вследствие на разпореждането на прокуратурата за спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна.

Проверките обаче ще се правят на всички пътища, независимо дали са от републиканската или общинската пътна мрежа. Ще се следи за качеството на настилката и маркировката, а също и дали знаците са коректно поставени, осветени ли са местата с концентрация на пътно-транспортни произшествия.

Особено внимание ще бъде отделено на светлоотразителните знаци на мантинелите, които са от първостепенно значение при нощното шофиране.

По време на заседанието на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата заместник областният управител Синан Хебибов повдигна въпроса за забраната на тежкотоварни камиони да изпреварват на територията на градовете, като обърна особено внимание на бул. „България“.

Заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев обясни, че до средата на декември пътните знаци по това трасе трябва да бъдат подменени. От общинското предприятие Комунални дейности вече са започнали и да полагат и опресняват маркировката на пътя Русе-Бяла, който е част от общинската пътна мрежа.

Гражданите могат да подават сигнали за нередности по пътищата, както АПИ и Областното пътно управление, така и на екипа на Областна администрация – Русе на техните имейли и на официалните им страници във Фейсбук.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евелина Николова бе избрана за №1 в борбата за 2021 година
Евелина Николова бе избрана за №1 в борбата за 2021 година
Избират с конкурс новия селекционер на женския национален отбор по волейбол
Избират с конкурс новия селекционер на женския национален отбор по волейбол