НОВИНИ

Заради новите мерки: Над 100 са новите жители на Пловдив само за ден

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 24.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Опашки се образуваха в районните кметства в страната заради изискванията за настоящ и постоянен адрес.

Такъв е случаят в Пловдив, където стотици хора искат да сменят адресната си регистрация, за да си гарантират достъп до областния град, след разполагането на КПП-тата на входно-изходните пунктове.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров заяви в "Сутрешния блок" на БНТ, че още в събота са организирали служителите на ГРАО, които два дни подред работят извънредно.

В събота е имало около 40 човека, вчера са минали около сто човека. Администрацията е взела мерки за маски и дезинфекция.

Кметът смята, че няма напрежение на влизане и излизане в града.

Надежда Колева, началник-служба ГРАО заяви, че всички, които искат да си направят адресна регистрация, трябва да носят документ за собственост , ако жилището е тяхна собственост. Ако собствеността е различно от права линия, трябва да се подаде заявление по образец от собственика пред тях или с нотариална заверка на собственика, с която декларира своето съгласие лицето да се регистрира в неговия имот.

Длъжностните лица работят на максимален предел, така че в рамките на няколко минути гражданите да могат да получат готовия си документ, удостоверението за съответния адрес, каза още Колева.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национален щаб, 8.00 часа: 1 нов случай на коронавирус, общо са 202
Национален щаб, 8.00 часа: 1 нов случай на коронавирус, общо са 202
След снега идва дъжд, затопляне в края на седмицата
След снега идва дъжд, затопляне в края на седмицата