НОВИНИ

Варненска фирма започна да произвежда предпазни шлемове

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 23.03.2020
10929
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

Варненска фирма започна производството на предпазни шлемове. Първите бройки са предназначени за хората на първа линия в битката срещу коронавируса. След това от фирмата ще изпълняват и поръчки, получени онлайн.

Фирмата на Никола Боев се занимава с различни дейности в областта на рекламата, сега обаче машините им правят предпазни шлемове.

Николай Боев: Впрегнахме капацитета на нашите колеги, повечето от които са инженери и създадохме сравнително бързо продукта.

Съботният ден бил посветен на изработката на прототипа, а след като моделът получил одобрение, от вчера целият екип участва в производството и вече са сглобени над 500 шлема. Когато станат 800, фирмата ще ги продаде на общината срещу символичната сума от 3,90 лв. за бройка. Вече са раздадени и единични бройки на лекари и полицаи.

Николай Боев: Първата голямата поръчка, която имаме, е за Община Варна - за хората на първа линия. Взели сме присърце инициативата и първите бройки ще бъдат за тях. Също така сме ги обявили онлайн.

Предпазният шлем е за многократна употреба, лек и удобен, може да се почиства с дезинфектант. Фирмата е готова да произвежда между 600 и 1000 бройки на ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служителите в МВР настояват за ясни правила за работа в извънредно положение
Служителите в МВР настояват за ясни правила за работа в извънредно положение
От епицентъра на заразата в Италия. Разказ от първо лице
От епицентъра на заразата в Италия. Разказ от първо лице