НОВИНИ

Трафикът на КПП-тата на Пловдив не е натоварен

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 23.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Нови три случая на коронавирус са установени в Пловдив, съобщиха от местната здравна инспекция. Това са контактни лица със заразения лекар от болница „Пълмед". С положителни проби вече са съпругата на доктора и две медицински сестри от болницата. Трафикът на автомобили през 13-те КПП-та на града днес беше интензивен, към момента обаче е спокоен. Ориентираха ли се в сложната обстановка шофьорите и натоварено ли е движението?

На северния изход на Пловдив към Карлово и Хисаря полицаи проверяват всички автомобили. Вече са в сила и категоричните правила за пътуване със служебна бележка. Декларациите предизвикаха и тревогите на работодатели, които следобед все още се опитваха да се ориентират с какъв документ да изпратят служителите си по домовете им в близките села.

С уточнение на ОД на МВР-Пловдив стана ясно, че деклараците от интернет страницата на министерството са актуалният документ за пътуване. В него може да бъде уточнена всяка обективна причина и да бъдат вписани личните данни на работника.

Тази сутрин от целия поток на "Карловско шосе" бяха върнати само 4 автомобила за 4 часа.

Днес следобед стана ясно, че новата лаборатория за изследване на проби за коронаврус в Пловдив ще бъде направена с дарителски средства. Сумата вече е събрана от бизнеса под тепетата. С нова сграда и оборудване лабораторията ще започне да работи след 10-12 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС с няколко варианта за завършване на първенството
БФС с няколко варианта за завършване на първенството
Румен Радев: За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал
Румен Радев: За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал