НОВИНИ

Жители на 5 села искат свободен достъп до Благоевград, за да пазаруват

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 23.03.2020
6761
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Жителите на няколко благоевградски села недоволстват заради полицейския пост, който блокира достъпа до Благоевград. Те казват, че хората от други населени места в общината свободно пътуват до областния град, където могат да си купят лекарства и хранителни продукти.

В третия ден от блокадата на Благоевград мерките контролните пунктове за пътуване се прилагат с пълна сила. Жителите на селата Покровник, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица обаче няма как да влязат в града, ако нямат специална декларация.

Милена Равначка: „Днес още не, но до утре ще трябва да си купя мляко, памперси, защото в Покровник не се продават. Няма как да ни спрат да излизаме, при положение, че само ние сме затворени. Не мога да го приема, не знам“.

След като бяха върнати от полицейския пост, хората от селото побързаха да вземат бележка от кметството.

Ангел Христов: Не може, без бележки не става...Налага се на бабата да купя хапчета, но е много труден проблем“.

Жителите на благоевградските села Бело поле и Рилци минават свободно по Е-79 и се прибират безпрепятствено по домовете си, защото не се налага да минават през КПП-то на изхода на града.

Днес стана ясно, че поставения пропускателен режим за жителите на село Покровник остава. Кметът на селото Недко Ангелов каза за БНТ, че е на разположение за всички желаещи да получат документа, в който трябва да опишат причините за напускане на населеното място и влизането им в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание подкрепи ветото на президента
Народното събрание подкрепи ветото на президента
90% от междуселищните автобусни линии в Русе са отменени
90% от междуселищните автобусни линии в Русе са отменени