НОВИНИ

Образувани са над 100 досъдебни производства за неспазване на карантината

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 23.03.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Сигурност и правосъдие

Образувани са над 100 досъдебни производства за неспазване на 14-дневната карантина, съобщи пред БНТ вътрешният министър Младен Маринов.

Той припомни, че наказанията са строги - 5 години затвор и глоба от 10 до 50 000 лева. Министър Маринов коментира и частичното вето, наложено от президента Румен Радев. Каза, че е бил изненадан от коментара за армията, тъй като смята, че тя трябва да се използва в определени ситуации.

Младен Маринов,министър на вътрешните работи: Все още не сме пристъпили към тази мярка, тъй като няма как да знаем колко време ще продължи тази извънредна ситуация, но армията при всички положение трябва да бъде използвана, разбира се в рамките на компетентността, която трябва да има, и съобразявайки се с това, че тя се използва в населени места и трябва да бъдат ограничени нейните правомощия в рамките на това да извършват определени охранителни дейности, да извършват съвместни патрули с полицейски служители, да поемат част от обектите, които полицията охранява, за да може този полицейски състав да се използва за работа в ромските махали, където трябва по-сериозно полицейско присъствие, за да се спазват мерките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет няма да заседава до 29 март
Столичният общински съвет няма да заседава до 29 март
Как да се предпазим от киберзаплахи при дистанционна работа?
Как да се предпазим от киберзаплахи при дистанционна работа?