НОВИНИ

Медици посрещат пристигащите на автогарата и жп гарата във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 23.03.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Медицински специалисти и общинска полиция посрещат всички пристигащи на автогарата и жп гарата във Варна. Заради извънредното положение там има разкритите медицински пунктове, в които се измерва температурата на всички пристигащи пътници и на шофьорите на автобуси.

Всеки пътник, който пристигне на автогарата във Варна, независимо от дестинацията, се съпровожда от общинска полиция до здравния пункт за измерване на температурата. Д-р Татяна Грозданова е сред дежурните днес.

д-р Татяна Грозданова, училищен лекар: Най-често вземаме техните данни, адрес, име, личен телефонен номер и какъв е личният му лекар. Измерва се температурата.

Ако пътниците пристигат от рискова зона, тогава мерките са по-строги.

Веселин Михайлов, директор на Автогара - Варна: Попълват се специални карантинни листи, където се записва адрес, телефон и се съпровождат до местоживеенето за 14-дневен срок, да не напускат жилището си.

В същия режим на жп гарата във Варна дават дежурства други медици, мобилизирани от училищата и детските градини. Пътниците, които слизат от влаковете, се посрещат и от екипи на полицията и жандармерията.

Стефан Николаев: Бях проверен с даване на лични документи и с усмивка си пътувам. Просто трябва да мислим за себе си и да надделява над всичко разумът – над страха, над притеснението.

Влаковете от и до Варна се движат по разписание, докато курсовете на автобусните превозвачи са разредени. От автогарата призоваха пътуващите да търсят актуална информация курсовете по дадено направление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов с видеообръщение: Всеки, който може, да направи дарение за "героите в бяло"
Бербатов с видеообръщение: Всеки, който може, да направи дарение за "героите в бяло"
Борисов: България е поръчала 1 млн. теста за коронавирус
Борисов: България е поръчала 1 млн. теста за коронавирус