НОВИНИ

Заседание на Народното събрание

парламент Народно събрание
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 28.02.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите се събират на редовно заседание. Те ще обсъдят на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи. Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

В програмата на Народното събрание е залегнала точка, свързана и с промяна на състава на комисии. От ПП-ДБ са поискаха Ивелин Първанов от "Възраждане" да бъде изключен от Комисията по отбрана, а Ангел Георгиев - от тази по външна политика.

Предложението е от ПП-ДБ. В него няма мотиви, но то беше внесено след като група от "Възраждане" посети Русия за участие във форум, организиран от партията на Владимир Путин "Единна Русия".

Междувременно вчера БСП поиска изслушване на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев. Според левицата изразената от премиера готовност за подписване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна предполага България да изпрати войска.

От "Възраждане" се присъединиха към искането на левицата за изслушване на премиера и също попитаха готви ли България война с Русия. От своя страна Николай Денков отрече и поясни, че двустранното споразумение е свързано с производство и доставка на оръжие. Министърът на отбраната Тодор Тагарев също подчерта, че е готов да разясни разговорите от Париж за обсъдената там помощ за Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мира Добрева с премиера на първия си роман
Мира Добрева с премиера на първия си роман
Чакали се появиха в Морската градина в Бургас (СНИМКИ)
Чакали се появиха в Морската градина в Бургас (СНИМКИ)