НОВИНИ

Защо 7-годишно момче дари всичките си спестявания на болницата във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 20.04.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Още

Най-ценният дарител на Врачанската болница е 7-годишно момче, което даде за борбата с коронавируса всичките си спестявания. Детето изпратило парите с писмо, в което написало, че най-важното сега е лекарите да се справят с коронавируса и той самият много се надява да успеят.

Само за месец болницата във Враца е получила над 30 дарения на стойност в стотици хиляди лева. Това, което най-много умили медиците обаче е скромна сума от един първокласник.

Д-р Петър Керемедчиев, управител: Едно дарение на един герой! Моят герой – Коко. Преди десетина дена майката се свърза с мен и изрази желанието на детето да подари спестяванията си. Аз, разбира се, тогава се опитах съвсем възпитано и културно, нали, да откажа, защото детенцето явно си има мечта и затова си е събирало парички, но отсрещната страна, дамата ми обясни, че ако направя така, много ще разочаровам Коко.

Детето ги събирало за телефон, за да може по-често да е в контакт с приятелите си, които сега му липсват и контактува с тях само чрез компютъра.

Соня Каменова, майка на момчето: Той е много енергичен. По принцип посещава плуване и футбол в училище и много обича да си играе в парк с деца. Липсва му комуникацията с връстниците, движението, изразходването на енергията, която е насъбрал в себе си и която вкъщи няма как да изразходи.

Момчето обаче само взело решението да дари парите на болницата и да напише писмо до директора на лечебното заведение.

Коко: Мислех, че много ще се зарадва и ще бъдем щастливи много.

Родителите го подкрепили, защото смятат, че така детето им получава конкретен пример за живота.

Соня Каменова, майка на момчето: Имаме различни теми във връзка с доброто и лошото, във връзка с това, че трябва да си помагаме един на друг с чувство на емпатия и това ни прави по-богати душевно. А това е най-важно – да сме богати душевно.

Сега момчето, които направи щастливи всички във Врачанската болница с постъпката си, мечтае само едно – пандемията от скоро да свърши и той отново да е в училище с приятелите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остават в сила всички ограничителни мерки за влизане в София
Остават в сила всички ограничителни мерки за влизане в София
Най-малко 16 души загинаха при стрелба в Канада
Най-малко 16 души загинаха при стрелба в Канада