НОВИНИ

Защо Тръмп смени шефа на предизборната си кампания

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:48, 16.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света
тръмп смени шефа предизборната кампания
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отстрани ръководителя на предизборната си кампания Брад Парскейл. На неговото място е издигнат Бил Степиън, който участва в кампанията на Тръмп през 2016 г.

Парскейл става старш съветник в екипа. Тръмп написа в Туитър похвали за работата му в предишната кампания, когато отговаряше за дигиталната стратегия.

Макар да не се съобщава причина за понижението, мнозина го свързват с провала на първия предизборен митинг на Тръмп след прекъсването заради пандемията от коронавируса.

В огромната зала в Тулса, щата Оклахома, се явиха едва 6200 души, а преди митинга вече бившият шеф на кампанията се похвали, че има над един милион заявки за участие. Освен това щатските власти упрекнаха организаторите за скока в разпространението на заразата от коронавируса.

Американски медии пишат, след Тулса Парскейл се чувствал отстранен. Твърди се, че е получил упреци от дъщерята на Тръмп Иванка и от нейния съпруг Джаред Къшнър. Двамата са съветници в Белия дом, а по неофициални данни Къшнър е фактическият ръководител на предизборната кампания на своя тъст.

Промяната в екипа става по-малко от четири месеца преди изборите. Коментатори отбелязват, че Тръмп явно е осъзнал рязката си изоставане в социологическите анкети.

Разликата между него и кандидата на демократите Джо Байдън вече е двуцифрена. Според едно от проучванията ако изборите бяха сега, Тръмп би получил едва 37% от гласовете, срещу 52% за Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниела Дариткова: Безотговорно е да тласнем България към друга криза със служебен кабинет
Даниела Дариткова: Безотговорно е да тласнем България към друга криза със служебен кабинет
Протест с искане оставката на Емил Кошлуков
Протест с искане оставката на Емил Кошлуков