НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие заради кражби на селскостопанска продукция

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 17.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Започва засилено полицейско присъствие в малките населени места на Пловдивска област. С поетапното разхлабване на мерките от областната дирекция на МВР очакват ръст на битовите престъпления и кражби на селскостопанска продукция.

Самотнооживеещите хора и продукцията на земеделските стопани най-често са обект на престъпни намерения и кражби.

Зорница Ранчева - земеделски производител от Богдан: Отглеждаме картофи, лук, домати, пипер имаме и овощна градина и винаги по време на прибиране на продукцията има набези и кражби, и за нас би било добре да има засилено полицейско присъствие, което би ни дало сигурност и спокойствие

Полицейските служители ще охраняват 24 часа в денонощието. Акцията ще продължи до прибиране на цялата селскостопанска продукция.

Виктор Празов - началник Охранителна полиция Пловдив: След извънредното положение очакваме бум на домовите кражби и набезите на селскостопанската продукция. И в тази връзка насищаме с максимален брой полицейски служители от Областната дирекция на МВР ги пренасочваме по малките населени места.

Кметовете на населени места посочиха, че засиленото присъствие на служителите на реда ще гарантира сигурността на хората

Богдан Богданов - кмет на Певците: В нашето село е смесено населението, възрастни хора и хора от контингент, който може да направят винаги беда. Много е важно Областна дирекция на полицията и районно управление да излъчат квартални лица полицаи.

Предвидени са операции и с цел пресичане на кражби на животни и продукция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Евровизия" обедини милиони хора от цял свят чрез виртуално музикално шоу
"Евровизия" обедини милиони хора от цял свят чрез виртуално музикално шоу
Наско Сираков готов да стане собственик на "Левски"
Наско Сираков готов да стане собственик на "Левски"