НОВИНИ

Застудяване и сняг в планините в съботния ден

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 14.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас

Със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува по-студен въздух, максималните температури ще се понижат, в сравнение с петък, и ще бъдат от 16 - 18° в Северозападна България, до 25 - 27° на изток, в София - около 17°. Облачността ще е променлива, често значителна и на места в планинските и източните райони ще превали дъжд, възможно е и да прегърми.

И по Черноморието облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Почти без валежи ще е по южното крайбрежие. Ще духа умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е 24° на север и 25° на юг.

В планините облачността ще е променлива, чесо значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по най-високите върхове - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите дни облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи от дъжд, предимно слаби, на по-малко места във вторник. В неделя вятърът ще отслабне, но максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 16° и 21°.

През първите дни от новата седмица вятърът ще е слаб, сутрин в Западна България ще стихва и на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието, а максималните бавно ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ наложи нови санкции на руски медии
САЩ наложи нови санкции на руски медии
Ще използва или не ракети с голям обсег Украйна?
Ще използва или не ракети с голям обсег Украйна?