НОВИНИ

Затопляне в началото на новата седмица

затопляне началото новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 03.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за по-слънчево и топло време през почивните дни – максималните температури днес са в интервала от 18 до 23 градуса.

Тази нощ вятърът ще отслабне, в много райони ще стихне и в отделни котловини на Западна България ще има слани. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°.

Утре дневните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между 20° и 25°, в София около 22°. През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево. Ниска облачност ще има само над крайните източни райони.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и е възможно да преръми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са около 18 - 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Условията в планините за разходки и туризъм остават добри – времето ще бъде слънчево, със слаб, по най-високите части до умерен северен вятър

Ниска облачност и мъгли ще има преди обяд на места над крайните източни райони от Балканите. В останалата част от полуострова ще е предимно слънчево и дневните температури още малко ще се повишат, за разлика от Западна Европа, където ще продължат да се понижават.

По-хладно ще е и в Германия, докато в Централна Европа, както и в Италия ще се задържи топло. Валежи от дъжд ще има на Британските острови, Южна Германия, Франция, Швейцария и Северозападна Италия.

У нас във вторник и сряда в по-голямата част от страната ще остане предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните райони, а в отделни котловини ще има условия за слани. В четвъртък и петък температурите отново ще тръгнат надолу, ще има повече облаци и валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между автомобил и мотор в Стара Загора
Катастрофа между автомобил и мотор в Стара Загора
Сигнали за нарушения на частичните местни избори в Стражица
Сигнали за нарушения на частичните местни избори в Стражица