НОВИНИ

Завърза се битката за първото място в Западната конференция на НБА

Оклахома Сити Тъндър и Минесота Тимбърулвс се възползваха от загубата на Денвър Нъгетс.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
12:28, 13.04.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
завърза битката първото западната конференция нба
Снимка: X / @NBA

За първи път в историята на НБА три отбора са с равен актив на върха, един мач преди края на редовните 82 мача. Оклахома Сити Тъндър, Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс са замесени цял сезон в битката за първото място, като по всичко изглеждаше, че миналогодишните шампиони ще надделеят над по-младите си съперници.

Въпреки това, Денвър отстъпи изненадващо като гост срещу един от най-слабите отбори в цялото първенство Сан Антонио Спърс със 121:120.

Виктор Уембаняма както винаги показа извънземно ниво с 34 точки и 12 асистенции, но не той донесе успеха на отбора си. Девонте Греъм бе рядко използвана резерва този сезон, но със сигурност ще остане запомнен с решаващия кош при оставащи 0.9 секунди.

По същото време се изиграха и двубоите на Тъндър срещу Милуоки Бъкс и на Тимбъруулвс срещу Атланта Хоукс.

Оклахома се справи без проблем като домакин с търсещите постоянство "елени" със 125:107. Отборът, воден от намиращия се на второ място в класирането за най-важен играч в НБА този сезон Шей Гилджъс-Александер, заема първото място преди последния кръг, поради по-добри резултати срещу неговите съперници.

Минесота се потруди срещу Хоукс, но все пак измъкна победата със 109:106. Руди Гобер показа защо той трябва да спечели трета награда за най-добър дефанзивен играч в НБА с 25 точки и 19 борби, а в игра за Тимбъруулвс се завърна другата им звезда Карл Антъни-Таунс.

В последния кръг от Западната конференция, Оклахома Сити Тъндър трябва да победи водения от Лука Дончич Далас Маверикс, за да си подпечата първото място в класирането. Минесота приемат борещия се за директно място в плейофите Финикс Сънс, а Денвър е гост на Мемфис Гризлийс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моторист пострада при тежка катастрофа в София
Моторист пострада при тежка катастрофа в София
НС на БСП решава как коалицията ще се яви на предстоящите избори
НС на БСП решава как коалицията ще се яви на предстоящите избори