НОВИНИ

Заведение на плажа в Бургас - едно кафе вътре - 2 лв., на плажа - 8 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
20:39, 11.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Колко безплатни са безплатните чадъри по Черноморието ни? Жена от Бургас се оплака в "По света и у нас", че ѝ се наложило да плати 8 лева за плажни принадлежности, въпреки че ивицата изрично е обявено като безплатна.

Северният плаж в Бургас беше сред първите, които обяви пред Министерството на туризма, че ще дава своите чадъри и шезлонги безплатно. Пролет Димитрова обаче отива на плаж с приятелки, пред едно от заведенията на ивицата, след което е била таксувана за шезлонг и чадър.

Пролет Димитрова - „Едно момче дойде, което е явно персонал на заведението и ни каза, че трябва да си платим шезлонга и чадъра. Два шезлонга плюс чадъра. Ние обяснихме, че не искаме да ползваме шезлонгите, а само чадъра и той ни обясни, че „няма как, то е комплект.

Така на жените им е била взета сумата от 8 лева, която в касовия бон фигурирала като кафе.

Вътре в заведението цената на кафето е 2 лева. На плажа обаче, ако се ползва чадър и шезлонг, кафето е 8 лева.

БНТ: Ако изпия едно кафе тук и едно кафе отвън, цената е различна?

Кирил Панайотов, управител на заведението: За там да, тук е различна цената. Не се таксува примерно шезлонг или чадър, а просто кафе, което се полага към заведението".

Стопаните на плажа извършиха проверка и установиха, че ивицата пред заведението е част от обекта, тъй като са увеличени търговските площи заради коронавируса.

Симеон Цветков, представител на концесионера на Северния плаж в Бургас: „Това са места за посетители на заведението, които се намират в допълнителната търговска площ към това заведение".

А управителят на заведението обеща да постави табели, че ползването на съоръженията става само след консумация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични опашки от тирове на ГКПП "Кулата"
Километрични опашки от тирове на ГКПП "Кулата"
150 полета до Летище Бургас са отменени
150 полета до Летище Бургас са отменени