НОВИНИ

150 полета до Летище Бургас са отменени

bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 11.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Българските туроператори и хотелиери се надяват българските туристи да спасят сезона това лято. Положението обаче е тежко - само вчера бяха анулирани 150 полета до Летище Бургас, защото туристите се отказват и самолетите са празни.

На Летище Бургас обичайно по това време на година е пълно с пристигащи и заминаващи туристи от различни държави. Пандемията от коронавирус обаче отмени стотици полети до България и успя да уплаши летовниците да дойдат на почивка у нас. Най-засегнат от кризата е туристическият бранш, затова от сектора настояват за предприемане на спешни мерки от страна на правителството.

Традиционно по това време на годината бургаското летището е пълно с туристи. Тази година обаче, заради пандемията от коравирус терминалите са празни. Отказват да пътуват от Русия, Полша, Германия, Чехия, Израел и Англия.

Димитър Николов - кмет на Бургас: От завишените данни за брой на заболели от коронавирус на територията на страната, започнаха отново масово канселиране на полети.

Един от основните самолетни оператори у нас е отложил полетите си с две седмици, а чартърната програма е изместена с повече от месец закъснение от първоначално предвидената дата 15-ти юни.

Независимо, че Бургас не е огнище на зараза, терминал "Пристигащи" ще остане още дълго време празен. Това обаче допълнително поставя туристическия бранш пред поредното за сезона изпитание.

Евелина Пулева - собственик на туристическа фирма: Това е пагубно за нашия бранш и сме свидетели, че повечето хотели няма да отворят. Сега още ще се присъединят към това да обявят нулев сзон.

За да се справят по някакъв начин с кризата, туроператорите ще се опитат да привлекат повече български туристи.

Автор: Елеана Ценова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заведение на плажа в Бургас - едно кафе вътре - 2 лв., на плажа - 8 лв.
Заведение на плажа в Бургас - едно кафе вътре - 2 лв., на плажа - 8 лв.
Борисов обсъди с Маргрете Вестегер влизането ни в чакалнята на еврозоната
Борисов обсъди с Маргрете Вестегер влизането ни в чакалнята на еврозоната