НОВИНИ

Здравко Здравков също се завръща в Лудогорец

Светослав Дяков и Иван Цветков ще продължат да бъдат част от треньорския щаб на "орлите" и при новия наставник Георги Дерменджиев

здравко здравков също завръща лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:57, 24.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият национален вратар Здравко Здравков се връща в Лудогорец и отново ще се занимава с подготовката на играчите под рамката на вратата, като ще бъде част от щаба на Георги Дерменджиев, чието завръщане на "Хювефарма Арена" също бе обявено по-рано днес.

За Здравков това ще бъде трети период при 12-кратните шампиони, тъй като вече е заемал тази позиция на два пъти. За първи път той подготвя вратарите на "орлите" от юли 2018 до декември 2019-а, а след това от януари 2021-а до март 2023-а година. Освен това Здравков е бил треньор на вратарите още на Славия, Левски, Интерклубе (Ангола). За две години в китайското първенство е бил треньор на вратарите на Ханчжоу Грийнтаун и ГЦ Хънфън, както и старши треньор на първия клуб.

Бившият капитан на Лудогорец и 10-кратен шампион като футболист Светослав Дяков остава помощник и на новия наставник, след като до момента изпълняваше същите функции и при Ивайло Петев, и при Анте Шимунджа. Мястото си в щаба запазва още Иван Цветков и Кайо Фонсека, който ще продължи да работи като видеоанализатор.

Дебютът на новия треньорски щаб на разградчани ще бъде този четвъртък (26 октомври) от 19:45 часа, когато българският шампион гостува на турския Фенербахче в мач от груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Добрев и Светослав Вуцов продължават да лекуват контузии
Кристиан Добрев и Светослав Вуцов продължават да лекуват контузии
Бритни Спиърс прави разтърсващи разкрития в биографичната си книга
Бритни Спиърс прави разтърсващи разкрития в биографичната си книга