НОВИНИ

Здравният министър: До обяд решаваме дали да пуснем "зелен коридор" за ваксините

bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 28.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
Още
здравният министър обяд решаваме дали пуснем зелен коридор ваксините
Слушай новината

Здравният министър проф. Костадин Ангелов информира премиера Бойко Борисов, че днес у нас са пристигнали 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека".

Днес до обяд ще преценим дали да пуснем "зелени коридори", каза министър Ангелов, тъй като интересът е изключително голям и има много чакащи за имунизация. В същото време, ваксинационният план в различните области върви с различни темпове.

"Там, където има чакащи, ги пуснете. Ако има пред "Пирогов", ВМА, големите болници", коментира от своя страна премиерът Борисов.

Имунизацията в страната: Къде и кога ще може да се ваксинираме?

По повод очакващата се утре доставка от 21 060 дози от ваксината на "Пфайзер-Байонтек", Борисов коментира, че те трябва да са разпределени за членовете на СИК. За тях сме заделили ваксини, подчерта проф. Ангелов.

Премиерът и здравният министър се увериха на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ "Пирогов", осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

"Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто", категоричен е премиерът Борисов.

Той разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лв. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

"Приключва цялата енергийна ефективност на пет сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура", добави директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Генчо Начев: Има много неизвестни около този коронавирус
Проф. Генчо Начев: Има много неизвестни около този коронавирус
Извънредни избори за кмет в Мъглиж
Извънредни избори за кмет в Мъглиж