НОВИНИ

Здравният министър Галя Кондева е готова да остане на поста и в кабинета "Грънчарова"

Галя Кондева
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:21, 15.08.2024
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Водени са разговори в няколко срещи, на този етап обсъждаме започнали за решаване проблеми и ако кандидатът за премиер Горица Кожарева прецени и предложи да бъда част от бъдещия кабинет, аз, с ясното съзнание за отговорностите, които предстоят в нашия сектор, бих приела. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Министър Кондева присъства на церемонията пред Военномедицинската академия за отдаване на почит към лекарите, полицаите, пожарникарите и гражданите, загинали по време на спасяването на човешки живот. Тя се състоя по-рано днес в присъствието на служебните министри на отбраната и на вътрешните работи - Атанас Запрянов и Калин Стоянов, както и на военнослужещи, медици и граждани.

В края на миналата седмица, след като се срещна с президента Румен Радев, Горица Грънчарова заяви, че "започва разговори със сегашните министри и други експерти". Тя има срок до 19 август да намери 19 министри. Срещите се водят в сградата на Народното събрание.

На 20 август президентът трябва да издаде указ за назначаването на новия служебен кабинет и да насрочи дата за предсрочните избори два месеца по-късно. Същият ден министрите трябва да положат и клетва в парламента.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са арестувани за нападението с нож срещу бащата на Ламин Ямал
Трима души са арестувани за нападението с нож срещу бащата на Ламин Ямал