НОВИНИ

Здравният министър: Грозна лъжа е, че ще има отново КПП-та

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 15.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Здравният министър заяви категорично, че заради COVID-19 не се предвижда ново затваряне на държавата. Слуховете за подготвяне на нови контролно-пропускателни пунктове на изходите на големите градове той определи като "грозни лъжи". Според Костадин Ангелов се злоупотребява със страховете на българските граждани.

Здравният министър заяви, че решенията, които се взимат от държавата, са напълно прозрачни и са мотивирани на базата на общодостъпните данни. Той призова да не се вярва на разпространяваните фалшиви новини за подготовката на нови контролно-пропускателни пунктове.

Проф. д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: Това е една грозна лъжа, нямаме никакво намерение, никога, никъде да затваряме никакви държави, никакви градове, никакви КПП-та. Бъдете спокойни, не вярвайте на тези грозни лъжи.

Единствените мерки, които гражданите трябва да спазват, са честото миене на ръце, спазването на разстояние един от друг и носенето на маска на закрити публични места, припомни Ангелов, след като днес посети болницата в Кюстендил.

Здравният министър увери, че до края на годината за всички медици на първа линия в страната ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс от 1000 лв.

Проф. д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: Държавата разполага със запаси, достатъчни да обезпечат лечебните заведения във всички точки на страната, ако се наложи, с лични предпазни средства, дезинфектанти и консумативи.

В момента четирима пациенти се лекуват от коронавирусна инфекция в Кюстендилската болница, единият от тях е лекар от Спешна медицинска помощ.

Автор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник на остров Света Анастасия
Празник на остров Света Анастасия
Съветът за сигурност на ООН отхвърли резолюция за удължаване на оръжейното ембарго срещу Иран
Съветът за сигурност на ООН отхвърли резолюция за удължаване на оръжейното ембарго срещу Иран