НОВИНИ

"Зелен коридор" с два вида ваксини в Русе днес

спокойна ситуацията зелените коридори ваксини софия
bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 04.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Нов "зелен коридор" за масово ваксиниране срещу COVID-19 е обявен за днес в Русе. Той ще бъде отворен от 9.00 до 16.00 часа в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков" съобщиха от Областния оперативен щаб.

Хората ще имат възможност да се имунизират с избрана от тях ваксина – на "Пфайзер" или "Астра Зенека". Предварително записване не е необходимо. От лечебното заведение уверяват, че са осигурени достатъчни количества от препаратите, така че да няма върнати хора.

Д-р Ирена Иванова: Най-много антитела имат хората, които са преболедували и се ваксинират

Екипът на Белодробната болница апелира за спазване на всички противоепидемични мерки, в това число носене на предпазни маски и спазване на дистанция от поне метър и половина. В трите поредни дни от 30 април до 2 май на няколко места в област Русе вече бяха осигурени "зелени коридори" за имунизация срещу COVID-19, от които се възползваха малко над 330 души.

Пристигат близо 274 хиляди дози от ваксината на "Пфайзер"

Всички специализирани имунизационни кабинети в областта продължават да работят по предварително определен график, посочен на сайта на Регионалната здравна инспекция.

Там се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации и поставяне на първи дози на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци, увериха от Областния оперативен щаб.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътни експерти: Поведението на шофьорите и непознаването на правилата са сред основните причини за инциденти
Пътни експерти: Поведението на шофьорите и непознаването на правилата са сред основните причини за инциденти
Кучето на ирландския президент "открадна шоуто" по време на интервю
Кучето на ирландския президент "открадна шоуто" по време на интервю