НОВИНИ

Зеленски на Коледа: Украинците ще останат непокорени въпреки руските нападения

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
12:41, 25.12.2022
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Украинците тази Коледа ще създадат свое чудо, като останат непокорени въпреки руските нападения, потопили милиони хора в тъмнина, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Часове по-рано руски удари в Херсон взеха поне 10 жертви. Свободата има висока цена, но цената на робството е още по-висока, отбеляза в Коледно послание към нацията украинският лидер.

"Устояхме на нападения заплахи, ядрен шантаж, терор, ракетни удари. Нека устоим тази зима, защото знаем за какво се борим", призова Зеленски точно 10 месеца след началото на руската инвазия.

„Ще пеем коледни песни – по-весело от всякога, за да заглушим звука на генератора. Ще чуем гласовете и поздравите на любимите си хора – в душите си, дори връзката и интернет да спрат. И дори в пълен мрак ще се открием за да се прегърнем силно. И ако няма отопление, ще се прегръщаме дълго за да се топлим взаимно. Ще празнуваме както винаги. Ще се усмихваме и радваме както винаги. С една разлика: няма да чакаме чудо, защото сами го създаваме. Христос се роди! Прославете го", каза президентът.

Тази сутрин във всички райони на Украйна беше обявена въздушна тревога. Според непотвърдени съобщения в украинските социални медии, причината е излитането на руски самолети от Беларус.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради авария: Жители на Благоевград посрещнаха Бъдни вечер на свещи
Заради авария: Жители на Благоевград посрещнаха Бъдни вечер на свещи
Борислав Михайлов пожела мир, здраве и хармония на българското футболно семейство
Борислав Михайлов пожела мир, здраве и хармония на българското футболно семейство