НОВИНИ

Жълт код за опасно горещо време в 11 области днес

Слабо и временно захлаждане с валежи ни очаква през новата седмица

горещо време
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 18.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще се задържи опасно горещо. В 11 области от страната остава в сила предупреждение от първа степен - код жълто, за опасно високи температури. Максималните ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 33°.

В по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. Следобед в западната половина ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

За пореден ден на морския бряг ще се задържи слънчево, в комбинация с умерен вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с изключение на масивите в западната половина от страната, където в следобедните часове ще има райони с временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През първата половина от новата седмица, в следобедните часове, главно в планинските райони в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни във вторник. Дневните температури слабо и временно ще се понижат, от сряда отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките до 16 г. с категорична победа на еврошампионата в Коня
Националките до 16 г. с категорична победа на еврошампионата в Коня