НОВИНИ

Жан Тод със смесени чувства за устрема на Хамилтън да подобри рекордите на Шумахер

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:27, 04.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове
жан тод смесени чувства устрема хамилтън подобри рекордите шумахер

Бившият бос на Ферари Жан Тод призна, че има смесени чувства относно устрема на Люис Хамилтън да подобри рекордите на легендата Михаел Шумахер за най-много световни титли и победи във Формула 1.

Тод ръководеше италианския тим по време на златния период на Шумахер, в който той стана шампион на Формула 1 пет пъти поред, като германецът завърши кариерата си с общо седем шампионски титли и 91 Гран при победи.

Жан Тод, президент на ФИА: Когато си свързан с рекордите, ти се иска те да се запазят. От друга страна е нормално всеки рекорд да има определена продължителност на живота. Всички рекорди биват подобрявани рано или късно. Очевидно Мерцедес и Люис са твърдо решени да го сторят и това заслужава адмирации. Щом е заслужено, мога само да ги поздравя.

"Възхищавам се на техния състезателен хъс, на издръжливостта и надеждността им. Но за спорта мисля, че хората, които обичат нещата да са по-непредвидими, биха искали да видят повече промяна", допълни настоящия президент на ФИА.

Хамилтън вече има 30 точки преднина на върха на класирането при пилотите след четири старта през този сезон и изглежда решен да стигне до своята седмица титла в края на годината, като британецът има нужда от още четири победи, за да изравни рекордното постижение на Шумахер за най-много успехи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП установи 5 нарушения при над 200 проверки по Черноморието
КЗП установи 5 нарушения при над 200 проверки по Черноморието
Турнирът "Мастърс" в Мадрид беше отменен
Турнирът "Мастърс" в Мадрид беше отменен