НОВИНИ

Жена опита да прекара 3200 кутии с цигари през Летище Бургас

полицията пловдив издирва годишен мъж деменция снимка
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 25.04.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Митнически служители задържаха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Бургас. Открити са 3200 кутии или общо 64 000 къса цигари в багаж на пътник.

Българска гражданка е опитала да пренесе тютюневите изделия в 4 куфара чекиран багаж. Тя е пътувала с полет до Лондон на 19 април вечерта. Жената е преминала през "зелен коридор – нищо за деклариране", след което митническите служители извършват проверка на нейния багаж при съвместни действия със служителите от Гранична полиция.

В хода на проверката митническите инспектори установяват в чекирания багаж на пътничката рекордното количество цигари от две различни търговски марки. Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и срещу българската гражданка с инициали Ш.С. е съставен акт за административно нарушение.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината при митнически проверки на багажа на пътници. Всички нарушители са български граждани и са пътували за Великобритания, а пренасяните от тях тютюневи изделия са били в търговски количества и в нарушение на Закона за митниците.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томова не успя да влезе в схемата на турнира в Мадрид, има шанс като „щастлива губеща“
Томова не успя да влезе в схемата на турнира в Мадрид, има шанс като „щастлива губеща“
Братан Ценов: Имаме потенциал и го показахме на европейското първенство
Братан Ценов: Имаме потенциал и го показахме на европейското първенство