НОВИНИ

Жена от Пловдив е с множество изгаряния след лазерна епилация

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
21:38, 31.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жена от Пловдив получи множество изгаряния след лазерна епилация в естетична клиника в града. Процедурата е направена на 25 юли, но седмица по-късно белезите все още личат. От клиниката отказаха коментар по случая пред наш екип.

Жената, която пожела анонимност, е направила процедурата на 25 юли, но седмица по-късно белезите все още личат. Пострадалата е редовна клиентка на клиниката. Още по време на процедурата усетила необичайна болка.

"Помолих ако може, да приключим. Разбира се, приключихме след като направихме всичките изгаряния и след това помолих да ми дадат ледени компреси".

Вкъщи продължила с компресите, но без резултат. Затова си извадила медицинско. Според него тя има точно 151 изгаряния по корема и гърдите, всяко от които с големина около сантиметър.

"То беше толкова видимо, че нямаше как да не се установи. Дори неспециалист може да установи и да види въпросните изгаряния".

Според дерматолога д-р Веселина Йорданова най-вероятно кожата не е била третирана с подходящата дължина на лъча. Тя препоръчва такива процедури да се извършват само от медицински лица.

"Всяка кожа е с различна чувствителност и реагира по различен начин. В крайна сметка това си е изгаряне, а след изгаряне може да се получи всичко - и рана, и пигментация и доста по-сериозни неща в една по-късна възраст".

Опитите ни да разговоряме с представител на клиниката бяха неуспешни. Пострадалата пловдивчанка все още не е решила дали ще съди клиниката, а лечението на белезите ѝ продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две знакови покушения в Близкия изток отново повдигат опасенията от пълномащабна война (ОБЗОР)
Две знакови покушения в Близкия изток отново повдигат опасенията от пълномащабна война (ОБЗОР)