НОВИНИ

Жером Боатенг с мускулно разтежение след двубоя с ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:10, 25.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
жером боатенг мускулно разтежение двубоя псж

Централният защитник на Байерн Мюнхен получи травмата по време на финала в Шампионската Лига като тя му попречи да доиграе срещата.

В днешния ден на германския футболист са били направени изследвания, които са потвърдили, че става въпрос за мускулно разтежение на дясното бедро.

Към този момент това изкарва 31-годишният футболист от сметките за неопределен период от време като германските медии считат, че възстановяването ще продължи само няколко седмици.

Междувременно, световният шампион с Германия от 2014-та година, се превърна в един от четиримата футболисти, участвали при спечелването и на двата требъла на "баварците".

Освен него, преди седем години на "Уембли" във финала срещу Борусия Дортмунд играха още Мануел Нойер, Давид Алаба и Томас Мюлер.

Нойер и Мюлер бяха и във състава на Германия, при триумфа на "Бундестимът" в Бразилия през 2014-та година.

Боатенг е част от състава на Байерн Мюнхен от 2011-та година, когато преминава в германския колос от редиците на Манчестър Сити срещу сумата от 13.5 млн. евро.

С годините той се превърна в основна част от тима при всичките му успехи като за девет изиграни сезона има 200 мача и 4 отбелязани попадения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Янков с COVID-19 ден преди мача с Мидтиланд
Доминик Янков с COVID-19 ден преди мача с Мидтиланд
Здравният министър ще иска удължаване на извънредната обстановка до края на септември
Здравният министър ще иска удължаване на извънредната обстановка до края на септември