НОВИНИ

Жезус наниза хеттрик за Арсенал при разгром над Севиля, лондончани спечелиха "Емиратс Къп"

жезус наниза хеттрик арсенал разгром севиля лондончани спечелиха емиратс къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:40, 30.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Арсенал разгроми Севиля с 6:0 и вдигна трофея от турнира Емиратс Къп. В своя дом „артилеристите“ зарадваха привържениците си с поредно силно представяне в предсезонната подготовка, а новото попълнение Габриел Жезус маркира първия си мач у дома с хеттрик.

Всичко в срещата приключи до 19-та минута, когато „топчиите“ вече водеха с 4:0. Букайо Сака даде тон за категоричния успех в 10-та, преди Жезус да се разпише на два пъти в рамките на 120 секунди. Отново Сака бе в прегръдките на съотборниците си след втория си гол в 19-та, а след това възпитаниците на Микел Артета закономерно намалиха оборотите.

Все пак, те добавиха нови две попадения в заключителните 15-ина минути на проверката, когато Жезус оформи хеттрика си, а Еди Нкетия оформи крайното 6:0 две минути преди изтичането на редовното време. Арсенал почете бившия футболист на тима и на Севиля Антонио Рейес, който почина преди три години с аплодисменти от трибуните в 9-та минута. Мачът бе и първи за Мартин Йодегор, който по-рано през деня бе оповестен за новия постоянен капитан на лондончани.

Те запазиха непобедения си рекорд в контролите това лято, след като постигнаха последователни успехи над Нюрнберг, Евертън, Орландо Сити и Челси. Артета и компания откриват сезона си във Висшата лига с гостуване на Кристъл Палас в петък, 5 август, от 22.00 часа българско време. Севиля играе с Лестър и Кадис в контроли, преди да стартира кампанията си в Ла Лига с визита на Осасуна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният гуру на антистреса Шри Шри Рави Шанкар със специално интервю за БНТ
Световният гуру на антистреса Шри Шри Рави Шанкар със специално интервю за БНТ
Манчестър Юнайтед загуби от Атлетико Мадрид при дебюта на Кристиан Ериксен
Манчестър Юнайтед загуби от Атлетико Мадрид при дебюта на Кристиан Ериксен