НОВИНИ

Жирона разби Реал Мадрид, Кастеянос вкара четири гола на Кралския клуб

жирона разби реал мадрид кастеянос вкара четири гола кралския клуб
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 25.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид претърпя тежко поражение с 2:4 при гостуването си на Жирона в среща от 31-ия кръг на испанското футболно първенство. В герой на мача за домакините се превърна 24-годишният аржентински нападател Валентин Кастеянос, който вкара и четирите попадения срещу гранда от Мадрид. Той се превърна в първият футболист през 21-и век, който отбелязва четири гола срещу мадридчани в мач от Ла Лига.

Реал, който бе с няколко промени в състава за гостуването на Жирона, остана с 65 точки на второто място във временното класиране и даде шанс на лидера Барселона да увеличи преднината си на 14 точки при успех срещу Райо Валекано в сряда вечер. Тимът на Жирона се изкачи на девета позиция с 41 точки в актива си.

Гостите първи организираха опасна атака пред вратата на противника. Още в първата минута Родриго получи добър извеждащ пас и стреля, но защитата на Жирона блокира удара му.

Домакините поведоха в 12-ата минута, когато Валентин Кастеянос засече топката след центриране на Мигел Гутиерес и с глава вкара за 1:0. Пак Кастеянос бе точен в 24-ата минута, правейки резултата 2:0 след контраатака на Жирона.

Реал Мадрид намали в 34-ата минута след като Винисиус Жуниор се възползва от отличен пас на Марко Асенсио и реализира за 1:2.

Веднага след почивката обаче, още в 46-ата минута Валентин Кастеянос оформи своя хеттрик с трети гол във вратата на Реал Мадрид за 3:1, а в 62-ата отново той се разписа с глава за 4:1.

Лукас Васкес върна едно попадение за гостите за 2:4 след подаване от Винисиус Жуниор, с което оформи крайния резултат.

В друг двубой от кръга Осасуна надигра Кадис с 1:0 като гост. Успехът бе трети в последните четири мача на Осасуна в Ла Лига, като тимът се доближи до топ 6 и заема осмо място с 44 точки към момента. Отборът на Кадис вече три срещи е без победа в шампионата и остава на 15-а позиция с 32 точки.

Победният гол бе дело на Рубен Гарсия в 62-ата минута. Гостите приключиха мача с човек по-малко заради директния червен картон, който влезлият като резерва мароканец Абде Езалзули получи в 85-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигурността в Черно море - форум в София събра черноморските държави и НАТО
Сигурността в Черно море - форум в София събра черноморските държави и НАТО
Повикаха в прокуратурата председателя на заличения клуб "Цар Борис Трети" в Охрид
Повикаха в прокуратурата председателя на заличения клуб "Цар Борис Трети" в Охрид