НОВИНИ

Жители на Мартен блокираха пътя Русе - Силистра заради колоните от тирове

жители мартен блокираха пътя русе силистра заради колоните тирове
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 17.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Жители на град Мартен и село Сандрово, русенско, блокираха за няколко минути пътя Русе - Силистра заради колоните от тирове, който вече четвърти ден пречат на движението.

Опашката от камиони, които чакат да преминат граничния пункт Дунав мост 1, за да влязат в Румъния, днес вече прехвърли 10 километра. Заради интензивния трафик само за денонощие оттук са преминали над 2 500 тира.

Изнервени са и шофьорите, и хората от близките селища, които са принудени да чакат с часове в задръстванията, за да отидат на работа. Затова днес излязоха на протест, недоволни, че проблемът стои вече от години и не намира решение. Те настояват буферният паркинг, изграден именно заради тези колони от камиони, да започне да се използва.

А също и да се изгради алтернативно трасе само за тировете на мястото на съществуващата, но неподдържана велоалея. И пътят да се почисти от избуялата растителност, за да се повиши видимостта и намалят предпоставките за произшествия.

Областната администрация на Русе днес свика среща на институциите, свързани с организирането на трафика. На нея беше решено да се създаде организация камионите да бъдат спирани на определени места в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен, както и на територията на област Русе в района на Бяла, за да няма струпване пред граничния пункт.

От днес заработи и буферният паркинг на бул. „България”. Но колоната от тирове продължава да расте.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов пред ЕНП: Планът за възстановяване на Европа е изключително балансиран
Борисов пред ЕНП: Планът за възстановяване на Европа е изключително балансиран
Лято в Гърция - очаквания, реалност и финансови показатели
Лято в Гърция - очаквания, реалност и финансови показатели