НОВИНИ

Жители на Сущшица вече месец нямат нормално водоснабдяване

bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 29.08.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Жители на карловския квартал Сушица излязоха на спонтанен протест, защото вече месец нямат нормално водоснабдяване. От днес населеното място е на воден режим. Хората заявиха, че ако не се намери решение на проблема, следващата седмица ще блокират подбалканския път София - Бургас.

Най-потърпевши от липсата на вода са хората, които живеят в северната част на квартала.

Чешмата в центъра на Сушица е единственото място, от което хората може да си наливат вода за пиене, но и тя е на път да пресъхне.

Жителите са подали жалба до местната власт и ВиК дружеството.

"Много е страшно без вода. Сега и болести, и всичко. Трябва да миеш ръцете, трябва да се къпеш, трябва всичко да правиш", споделя Недялка Георгиева.

"В условията на пандемията, ако тръгне една... примерно се разболеем ние какво правим като няма никакви хигиенни условия", попита Тотка Разложкова.

Според хората водният режим ще задълбочи проблема.

"Ето тука бидоните, кладенеца, но лошото е, че и той вече свършва. Няма и в него вода и просто не можем да се оправяме по никакъв начин", разкри Тотка Георгиева.

От ВиК казаха, че водоснабдяването не е нормално, тъй като заради засушаването водоемът не може да събере необходимото количество вода. От общината търсят решение на проблема.

Стойо Карагенски - изпълняващ длъжността кмет на община Карлово: Източната част на водопровода, който е в Карлово да се търси възможност да бъде свързан и квартал Сушица. Не виждам една дългосрочна политика на държавата насочена към това тези съоръжения да бъдат ремонтирани и подновявани.

Водопреносната мрежа в община Карлово е на повече от 50 години. Според местната власт, ако се даде възможност за създаване на общински ВиК дружества много по-лесно ще се решават проблемите с водоснабдяването по населените места.

Репортер: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал победи Ливърпул за Комюнити шийлд след драма с дузпи
Арсенал победи Ливърпул за Комюнити шийлд след драма с дузпи
Шофьори на джипове отрекоха да е имало инцидент с полицай в парк "Рила"
Шофьори на джипове отрекоха да е имало инцидент с полицай в парк "Рила"