НОВИНИ

52-ри ден на протести в София

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:14, 29.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Под съпровода на стари рок парчета започна 52-рият ден на протеста с искане за оставки на кабинета Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Остават блокадите на трите възлови кръстовища в София – пл. “Независимост“, при Ректората и на “Орлов мост“.

Заради блокадата е променен маршрутът на 17 автобусни линии в столицата. Повече информация може да намерите на сайта на Центъра за градска мобилност.

И днес протестиращите направиха традиционния поход "Марш на свободата" към Орлов мост. Той започна по-рано днес пред Министерски съвет, площад "Независимост", през кръстовището на Софийски университет и завърши около 22:30 часа на Орлов мост.

Днес към протестиращите се присъединиха и младоженци. Те не само се снимаха за спомен пред палатките пред Министерския съвет, но също така скандираха "Оставка".

Преди да поемат на своя марш, организаторите на протеста отново призоваха да се бойкотира началото на следващия парламентарен сезон на 2-ри септември. Това ще стане като се попречи на депутатите да отидат на работа.

А иначе исканията на протестиращите остават същите - оставка на правителството, оставка на главния прокурор и промяна на начина, по който се управлява държавата.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кузманов е на финал в Полша
Кузманов е на финал в Полша
Калейн ненадмината в многобоя
Калейн ненадмината в многобоя