НОВИНИ

Шофьори на джипове отрекоха да е имало инцидент с полицай в парк "Рила"

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 29.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Джип е преминал през крака на полицай, който е охранявал пътя за Седемте рилски езера, съобщиха от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

Според прокуратурата полицейският служител умишлено е бил наранен от шофьора на автомобила. От национален парк "Рила" заявиха, че на подстъпите към езерата има и дежурни горски служители, които следят за нарушители.

От рано сутринта днес служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията на парка.

По неофициална информация при опит да отвори вратата на един от джиповете, полицейският служител е пострадал леко. Работещите в района казаха, че не са разбрали за инцидента.

Туристи обаче заявиха, че им е предлагано да се качат на вископроходимите автомобили.

Шофьори на джипове отрекоха да е имало инцидент с полицай и казаха, че днес дори не са извозвали туристи. Твърдят, че обикновено не навлизат в защитените зони, а се движат само по общинския път. Оставят туристите на около 600 -700 метра от крайната станция на лифта.

"Те не ни пускат да минем, нямаше как да минем нагоре на общински път, в смисъл на горски терен, не ни пускат, искат ни някакви разрешителни и тем подобни", разказа Здравко.

"Каква репресия ни правят не знам. Това за мен е не знам. Нас местните хора ни взимат хляба тука", каза Любомир.

Проверката на Охранителна и икономическа полиция за осъществяване на нерегламентирани превози с джипове в парк "Рила" започна сутринта. А от национален парк „Рила" заявиха, че днес джипове не са навлизали в защитените територии.

Репортер: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Сущшица вече месец нямат нормално водоснабдяване
Жители на Сущшица вече месец нямат нормално водоснабдяване
Спасителен кораб на художника Банкси бедства край Лампедуза
Спасителен кораб на художника Банкси бедства край Лампедуза