НОВИНИ

Жители на ж.к. "Младост" в София настояват за по-строг контрол на трафика по бул. "Ал. Малинов"

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:59, 31.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на столичния квартал "Младост" призовават за спешни мерки, които да подобрят пътната безопасност в района на булевард "Александър Малинов".

По думите им на булеварда често стават инциденти, а почти всяка нощ се чуват гонки. Ремонтираното трасе позволява на шофьорите да развиват висока скорост и да превишават ограничението.

Според инж. Георги Златев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност", за да се подобри пътната безопасност в проблемния участък, трябва да се монтират камери на "Пътна полиция" и модерни знаци, които да показват на шофьорите с каква скорост се движат и дали превишават ограничението. Според него поставянето на изкуствени неравности тип "легнал полицай" не е подходящо за този вид булевард и ще затрудни трафика.

От Столична община също призоваха "Пътна полиция" да завиши контрола.

"Основният проблем в случая е в липсата на контрол, защото и самите граждани казват, че ежедневно се случват такива нарушения. Може би трябва колегите от Пътна полиция да обърнат внимание и да поставят камери. Ние сме осигурили всички условия за пешеходците като места за пресичане, които са разположени достатъчно начесто, осветление и др. Единствено контролът трябва да е завишен, за да се спрат тези нарушения. Това е нарушение, което водачите не го приемат като такова, защото са свикнали да се движат с превишена скорост. Всичко това може да се реши с поставянето на една камера", каза Димитър Петров от Столична община.

Подробности вижте в прякото включване на Софи Цветкова.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръгла маса на тема "Въвеждането на единната европейска валута в България" в НС
Кръгла маса на тема "Въвеждането на единната европейска валута в България" в НС
Опасен път до Рилския манастир: Срутени камъни и паднали клони
Опасен път до Рилския манастир: Срутени камъни и паднали клони