Жителите на село Скравена ще имат пряк достъп до пътя Мездра - Ботевград

от БНТ
15:40, 16.04.2021
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
жителите село скравена имат пряк достъп пътя мездра ботевград
Слушай новината

Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп до трасето на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград.

Хората от селото и туристите, посещаващи манастира "Св. Николай", ще имат връзка с републиканския път. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, се срещнаха с представители на инициативен комитет от Скравена във връзка с модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Както е и в момента достъпът до храма ще се осъществява чрез общинския път SFO I-1/3065/ Новачене - Ботевград/Скравена - в.з. Лозята, който се отделя от първокласния път I-1 при село Скравена. След като завърши модернизацията на трасето Мездра - Ботевград преминаването ще е чрез пътен надлез при 189-и км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две нива. Новият пътен надлез ще е на около 3 км от село Скравена.

Пътищата се строят, за да се улеснява пътуването на хората, достъпът до населените места и културните забележителности в района, каза председателят на УС Георги Терзийски.

В диалог и сътрудничество с местната власт Агенция "Пътна инфраструктура" е приела предложението на община Ботевград вместо кръгови кръстовища ще се изградят съоръжения на две нива, с което ще се повиши пътната безопасност предвид нарастващия тежкотоварен трафик и очакваното увеличение на автомобилното движение в следващите години.

В диалог с кметовете на отделните населени места Пътната агенция търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите при реализацията на важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград.

При подготовката и разработването на проекта се стремим да удовлетворим всички искания за осигуряване на необходимите пътни връзки, подчерта инж. Досев.

С изграждането на новото трасе на път I-1 движението в участъка в района на с. Скравена и с. Новачене ще се осъществява безопасно и удобно като са предвидени следните пресичания на две нива:

  • Пътен възел "Люти дол" при 175-и км;
    Общински път ОП SFO 1093 с. Новачене - с. Боженица /пътен възел
  • Новачене/;
  • Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-и км, който ще е надлез над новия път;
  • Общински път SFO 3065/I-1 Новачене - Ботевград/Скравена - в.з.
  • Лозята при 189-и км /надлез Трудовец/;
  • Селскостопански подлез при 190-и км;
  • Пътен възел "Ботевград" при 193-и км.

Агенция "Пътна инфраструктура" съвместно с местната власт ще продължи да търси възможности за подобряване на достъпа на отделните населени места до новата инфраструктура на територията на община Ботевград.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП свиква заседание на Националния съвет на 17 април
БСП свиква заседание на Националния съвет на 17 април
Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло
Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло