НОВИНИ

Живко Миланов: Готов съм да си поема отговорността

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 09.08.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
живко миланов готов съм поема отговорността
Слушай новината

Наставникът на Левски Живко Миланов изрази готовност да поеме отговорността за кошмарния старт на "сините" в Първа лига през този сезон.

Вчера вечерта Левски допусна трето поредно поражение в първенството, губейки у дома от състава на Арда. По този начин отборът остава на последното 14-то място в efbet Лига без нито една точка.

След последния съдийски сигнал Миланов сподели, че липсата на креативност е била основната причина за загубата от кърджалии.

"Натежава доста третата поредна загуба. Две от тях на наш терен. Трудно е доста особено след такъв мач да се говори. Като цяло сами се бихме. Знаехме Арда как играе, но след тези елементарни грешки беше доста трудно да се върнем. Арда се затвори и ни беше доста трудно през второто полувреме. Този мач имаше желание, липсваше ни креативност. Да бъда честен тези два гола, които ни отбелязаха, малко свалиха гарда на момчетата. Опитаха се да се върнат второто полувреме. Изпуснахме няколко шанс да се върнем. Ние сами се вкарахме в това положение и сами ще трябва да излезем. Тези момчета трябва да продължават да работят и по най-бързия начин да излязат от това положение, защото този клуб и фенове не заслужават това. Ще трябва да се вземат още няколко играча и не трябва да се отказват тези млада момчета – да продължават да се борят и ще излязат от положението."

Наставникът на Левски допълни, че е напълно готов да поеме цялата отговорност за резултатите на тима и да напусне, за да може феновете да видят друг отбор.

"Разбира се, че цялата отговорност е към мен. И аз бих си я поел. Ще видя следващите дни. Ще имам среща, за да видя как може да се излезе от това положение. Бих си поел отговорността, така че тези хора да видят друг Левски. Феновете най-малко заслужават тези резултати и тази игра. Трябва да се види промяна във футболистите, защото този клуб не може да е в това състояние".

Накрая Живко Миланов сподели и кой според него е основният проблем на клуба.

"Най-големият проблем е неяснотата в този клуб. Когато има по-голяма ясното, има бъдеще пред отбора. Тогава клубът ще излезе. Говорим, че ще залагаме на млади момчета, но голяма част не са готови още за мъжки футбол. Ръководството ще прецени какъв ще бъде пътят. След напрежението, което се натрупа, ще изговорим кой е най-добрият път да се излезе от кризата. Аз също така и като футболист не съм се предавал и ще се боря до последно. И в най-трудния момент съм показвал характер и съм излизал."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Необходими са повече средства за научни изследвания
МОН: Необходими са повече средства за научни изследвания
Какви са условията в Инфекциозната клиника в Пловдив?
Какви са условията в Инфекциозната клиника в Пловдив?